Vacature Planjurist Omgevingswet

Planjurist Omgevingswet in Hillegom

Planjurist Omgevingswet - HLTsamen

21-11-2023 13 keer bekeken

Word jij enthousiast van het schrijven van de juridische regels voor de Omgevingsplannen voor Hillegom, Lisse en Teylingen?

Zet jij je tanden graag in het beoordelen van doel, nut en noodzaak van de bestaande regels? En werk jij het liefst samen in een multidisciplinair team? Solliciteer dan op deze leuke functie bij HLTsamen!

Dit ga je doen
We nemen je graag mee in een dag van een planjurist.
Donderdagochtend begint voor jou als planjurist om kwart voor negen met een hybride koffiemoment voor het domein Fysieke Leefomgeving. Hier delen managers de belangrijkste personele ontwikkelingen voor de domeinen Ruimtelijke Ontwikkeling en Buitenruimte, en collega's delen successen. Na dit moment volgt het maandelijkse (hybride) teamoverleg van Planvorming, gevolgd door een verdiepende sessie over een actueel thema. Ben je thuis aan het werk, dan beantwoord je e-mails en maak je je lunch klaar. Ben je in het bestuurscentrum Voorhout, dan mondt het teamoverleg uit in een gezamenlijke lunch met collega's van het team Beleid en Advies.

Om half twee start de wekelijkse werksessie Omgevingsplan van het multidisciplinaire team Omgevingsplan. Hierbij zijn projectleiders Omgevingsplan, juristen, regelanalisten, vergunningverleners, handhavers, vakspecialisten en ketenpartners betrokken. In wisselende samenstellingen worden bestaande regels uit bestemmingsplannen, verordeningen en de Bruidsschat omgezet naar de nieuwe systematiek van het Omgevingsplan. Tijdens uitvoerige discussies over verschillende regelformuleringen wordt bepaald welke formulering in het Omgevingsplan wordt opgenomen.

Als planjurist speel jij een cruciale rol in het achterhalen van het doel, nut en noodzaak van de bestaande regels. Jouw taak is ervoor te zorgen dat deze in de kortst mogelijke formulering in het omgevingsplan worden opgenomen, waardoor je bijdraagt aan de helderheid en toegankelijkheid van het nieuwe systeem.

Dit bieden wij
Je krijgt een aanstelling voor één jaar. Zijn we na dat jaar allebei tevreden? Dan wordt dit natuurlijk een vaste aanstelling! Daarnaast ontvang je:

 • in overeenstemming met je kennis en ervaring een bruto jaarsalaris van minimaal € 48.240,- en maximaal € 68.700,- (schaal 11) op basis van 36 uur per week; daar bovenop een budget van 17,05% van je salaris, dat je maandelijks opbouwt en naar eigen inzicht kan besteden.
 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor één jaar. Allebei tevreden? Dan krijg je een vast contract!
 • even bijkomen zoals het hoort: 27 vakantiedagen op jaarbasis en een uitstekende verlofregeling, waaronder betaald ouderschapsverlof;
 • flexibiliteit in je werktijden en werkplek, zodat jij altijd vol frisse energie jouw dag kunt indelen;
 • telefoon en laptop in bruikleen en goede thuiswerkfaciliteiten;
 • ruimte voor je (persoonlijke) ontwikkeling en groei: Talenten Motivatie Analyse, ontwikkelgesprekken en cursussen en trainingen online via de HLT-academy en extern behoren tot de mogelijkheden;
 • prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een werkgeversbijdrage van 70% in de opbouw van je pensioen via ABP, keuze uit enkele collectieve ziektekostenverzekeringen, vergoeding voor je reiskosten als je op locatie werkt, thuiswerkvergoeding voor de dagen waarop je thuis aan het werk bent en een bijdrage in de inrichting van je thuiswerkplek;
 • gratis parkeergelegenheid bij al onze locaties en de mogelijkheid om voor dienstreizen gebruik te maken van onze elektrische fietsen, scooters en auto's.

Dit ben jij
Ben jij klaar voor de uitdaging van het vertalen van uitnodigingsplanologie naar juridische regels, die via toepasbare regels voor inwoners begrijpelijk moeten zijn? Wij zoeken een kandidaat die niet alleen de complexiteit van deze taak als de meest boeiende uitdaging ziet, maar ook de energie en vastberadenheid heeft om deze aan te gaan. Je bent niet alleen bereid je juridische expertise in te zetten, maar zoekt ook actief samenwerking met collega's om gezamenlijk vraagstukken te bespreken.

Pionieren met de Omgevingswet spreekt je aan en je benadert zaken niet alleen juridisch, maar ook praktisch en analytisch. Je hebt het talent om verbanden te leggen tussen diverse regelingen binnen het omgevingsrecht en kunt maatschappelijke, politieke, bestuurlijke en financiële belangen juridisch tegen elkaar afwegen. Werken met de nieuwe Omgevingswet is voor jou een uitdaging die je met enthousiasme aangaat.
Daarnaast beschik je over:

 • Een afgeronde juridische opleiding op academisch niveau.
 • Actuele kennis van de Omgevingswet en begrip van de bedoeling ervan.
 • Ervaring met verordenend schrijven.
 • Aantoonbare interesse voor het omgevingsrecht.
 • Of je nu een juridische starter bent of meer ervaren, in beide gevallen zorgen we dat het werkt!

Ja! Dit is mijn baan
Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met , , op 14 0252. Ga vóór 11 december 2023 naar Werken in het Westen en stuur ons je cv en een korte motivatie. Een referentiecheck en een screening maken deel uit van de sollicitatieprocedure.

Waarom kiezen voor het team Planvorming?
Team Planvorming is een van de twee teams van het domein Ruimtelijke Ontwikkeling. Dit domein draagt zorg voor het ruimtelijke kader van drie gemeenten (Hillegom, Lisse en Teylingen). In ons team houden we ons hoofdzakelijk bezig met gebiedsontwikkeling, omgevingsvisies, ruimtelijke projecten en -initiatieven en omgevingsplannen.

Wij hebben passie voor ons vak en staan voor ons werk. We werken al zoveel mogelijk in de geest van de Omgevingswet. Daarvoor hebben we de processen intake- en omgevingstafel ingericht en instrumenten, zoals Omgevingsvisie- en Omgevingsplan, tot onze beschikking. We zijn enthousiast en actief aan het oefenen, leren en bijstellen. Daar zijn we trots op. We werken steeds meer integraal en gebiedsgericht en benutten daardoor kansen die we eerder niet zagen. Gezamenlijk geven we steeds meer kleur aan de invulling van onze (nieuwe) rollen op basis van de talenten die we in huis hebben. We worden gestimuleerd hierin zelfbewust en actief te opereren. Dat geldt natuurlijk ook voor jou!Functie:planjurist omgevingswet
Startdatum:24-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:3722 – 5301
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Rijkswaterstaat via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Hillegomkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de hillegomkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Hillegom
 2. Planjurist Omgevingswet Rijkswaterstaat 24-11-2023

Bekijk ook andere vacatures