Vacature Coördinator

Coördinator in Lisse

VoorleesExpress zoekt Vrijwilligers

Wil jij kinderen helpen om plezier te hebben in taal? Dan ben jij de enthousiaste vrijwilliger die we zoeken! Binnen de VoorleesExpress kennen we twee verschillende vrijwilligersfuncties: coördinatoren en voorlezers.

Coördinator - VoorleesExpress

Leg jij makkelijk contact, ben je goed in organiseren en vind je het leuk om mensen te motiveren en te coachen? Loop je warm voor het belang van een rijke taalomgeving voor kinderen en wil je daarbij helpen? Dan zijn we op zoek naar jou als vrijwilliger coördinator - VoorleesExpress!
Wat ga je doen?
Als Coördinator VoorleesExpress ben je een echte spin in het web. Je begeleidt maximaal vijf gezinnen en hun voorlezers tijdens hun traject van twintig weken VoorleesExpress. Je bezoekt het gezin, brengt de voorlezer en het gezin met elkaar in contact, stelt samen doelen vast en houdt een oogje op de voortgang. Voorlezers kunnen bij jou terecht met hun vragen. Je evalueert, coacht en indien nodig stuur je bij. Dit alles doe je in nauw contact met de projectleider VoorleesExpress.
Wat we vragen
Coördinator VoorleesExpress is een vrijwilligersfunctie. De inzet bedraagt een paar uur per week voor een periode van twintig weken waarbij drukkere periodes worden afgewisseld met rustigere periodes. We vinden het belangrijk dat je goed communiceert, zowel naar de ouders, de voorlezers als de projectleider.
Wat we bieden
Naast het belangrijkste, de eeuwige dank van ouders en kinderen voor wie jij het verschil maakt, bieden we afwisselend vrijwilligerswerk in een enthousiast team. Je krijgt van ons een gratis bibliotheekabonnement en wordt regelmatig uitgenodigd voor bijeenkomsten voor inspiratie en uitwisseling met collega-vrijwilligers.

Aanmelden of vragen?
Je kunt je direct aanmelden via de knop hieronder of contact opnemen voor vragen met de Projectleider VoorleesExpress via of

Voorlezer - VoorleesExpress

Houd jij van kinderen, kinderboeken en loop je warm voor het belang van opgroeien in een rijke taalomgeving? Dan zijn we op zoek naar jou als voorlezer bij de VoorleesExpress!
Wat ga je doen?
Als voorlezer ben jij van onschatbare waarde voor een of meer kinderen tussen de 2 en 8 jaar en hun ouders. Je gaat gedurende twintig weken op een vast tijdstip op bezoek bij het gezin thuis om voor te lezen, taalspelletjes te doen, een liedje te zingen of te praten. Alles mag, zolang het maar leuk is en de taalontwikkeling van een kind stimuleert. Je neemt de ouders mee in mogelijkheden om samen met de kinderen plezier te hebben in taal. Bij jouw traject word je begeleid door een coördinator die het gezin kent, en kun je bij de bibliotheek terecht voor boekjes, spelletjes en materialen.
Wat we vragen

  • Je spreekt goed Nederlands.
  • Je houdt van kinderboeken en spelletjes.
  • Je vindt het leuk om met kinderen en hun ouders om te gaan.
  • Je hebt interesse in mensen met verschillende sociale en culturele achtergronden.
  • Je kunt kinderen enthousiast maken.
  • Je bent digitaal vaardig genoeg om gebruik te maken van de VoorleesExpressapp.
  • Je hebt twee uur per week tijd (voorbereiding, reistijd, voorleesbezoek).

Wat we bieden
Naast het belangrijkste, de eeuwige dank van ouders en kinderen voor wie jij het verschil maakt, bieden we afwisselend vrijwilligerswerk in een enthousiast team. Je krijgt van ons een gratis bibliotheekabonnement en wordt regelmatig uitgenodigd voor bijeenkomsten ter inspiratie en uitwisseling met collega-vrijwilligers.


Aanmelden of vragen?
Je kunt je direct aanmelden via de knop hieronder of contact opnemen voor vragen met de Projectleider VoorleesExpress via ofFunctie:coördinator
Startdatum:04-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting Bibliotheek Bollenstreek via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Hillegomkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de hillegomkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Hillegom
  2. Coördinator Stichting Bibliotheek Bollenstreek 04-11-2023

Bekijk ook andere vacatures