Vacature Gezinshulpverlener Wijkteam

Gezinshulpverlener Wijkteam in Lisse

Jeugd en gezinshulpverlener wijkteam Lisse

Heb jij kennis van en ervaring in de zorg voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking en wil je werken in een kundig team van jeugd- en gezinshulpverleners bij de gemeente? Beschik jij over een pioniersmentaliteit, ben je klant- en oplossingsgericht? Ben jij adviesvaardig en een verbinder pur sang?

Contact opnemen

Waar ga je werken?

Voor deze functie word je vanuit 's Heeren Loo tijdelijk gedetacheerd naar stichting Voor ieder 1. Voor ieder 1 is de stichting voor integrale toegang tot het sociale domein in de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk. Jij gaat werken voor de gemeente Lisse en vervangt daar een collega. In eerste instantie is je standplaats Lisse maar mogelijk wordt dit later gewisseld.

Voor ieder 1 is het toegangspunt voor hulp en ondersteuning. Het versterken van de zelfredzaamheid van inwoners staat daarbij centraal. Voor ieder 1 bestaat uit zes lokale teams van ongeveer 15 tot 20 mensen. Het team krijgt sturing vanuit een teammanager. De hulpverleners in deze teams hebben kennis van jeugd, Wmo, welzijn en werk en inkomen. Zij bieden consultatie en advies, kortdurende ambulante hulp en kunnen een maatwerkvoorziening, specialistische jeugdhulp of een persoonsgebonden budget inzetten. Deze teams hebben brede expertise op het gebied van opvoeden en opgroeien, jeugdhulp, maatschappelijk werk en het leven met een beperking.
Daarnaast werken ook medewerkers vanuit de ISD (Intergemeentelijke Sociale Dienst) en de lokale welzijnsorganisaties in de teams. 's Heeren Loo is, als expert voor mensen met een beperking en hun omgeving, één van de partners waar stichting Voor ieder 1 mee samenwerkt en detacheert de medewerkers naar de teams.

Jouw manier

Als medewerker van 's Heeren Loo help je mee aan een goed leven voor mensen met een beperking. Direct of indirect. We gunnen onze cliënten hetzelfde. Een goed leven waarin zij hun dromen waar kunnen maken. Met dichtbij de juiste zorg en liefdevolle mensen. Maar ook zinvol werk of een fijne dagbesteding en leuke vrije tijd.

Jouw ontwikkeling

Bij 's Heeren Loo is leren en ontwikkelen vanzelfsprekend en leuk. Zo blijft jouw werk boeiend en uitdagend. Jaarlijks kun je cursussen en trainingen volgen. We leren van complexe situaties en doen veel aan innovatie. En natuurlijk leren we van elkaar. En het mooie is: jij gaat zelf over jouw loopbaan, inzet en vakkennis.

Jouw leven

Als je goed in je vel zit, werk je fijner. Samen zorgen we dat jouw werktijden passen bij jouw privéleven. En als je in jouw leven aanloopt tegen zorgvragen, dan houden we daar rekening mee. Wil je dichtbij huis werken? We hebben locaties door heel Nederland. En blijf je graag fit? Ook hier draagt 's Heeren Loo graag aan bij.

Wie ga je helpen?

Als medewerker van het team maak je deel uit van het Jeugdteam. Samen met je collega's ben je verantwoordelijk voor het oppakken van de diverse hulpvragen van inwoners rondom opvoeden en opgroeien. Jouw specialiteit hierbij is het ondersteunen van jeugdigen en/of ouders met een beperking.

Hoe ga je helpen?

Jeugd- en gezinshulpverleners maken samen met ouders en jongeren de afweging: 'Wat is nodig om de vragen van het gezin te beantwoorden?''. Jij als jeugd- en gezinswerker zorgt daarbij voor:

 • preventie en consultatie
 • hulpvraag verduidelijking
 • regie, indicatie en/of doorverwijzing
 • het bewaken van een veilig leefklimaat
 • het waarborgen en realiseren professionele ontwikkeling.

Je zet je actief in voor het verbeteren van het functioneren van een gezin. Dit doe je door het opzetten en coördineren van een gezinsplan. Vanaf het eerste gesprek kijk je met de jeugdige en het gezin wat de wensen en mogelijkheden zijn en wat het eigen netwerk kan betekenen. In jouw rol versterk je de eigen kracht van gezinnen en hun omgeving. Veiligheid van het kind en het vergroten van de zelfredzaamheid van het gezin staan hierbij voorop. Daarnaast bouw je actief aan een sociaal netwerk in jouw werkgebied.

Dit ben jij

 • Je beschikt over een afgeronde relevante hbo-opleiding, bij voorkeur aangevuld met kennis van hulpverleningsmethodieken, zoals oplossingsgericht werken, Signs of safety en/of sociale netwerkstrategieën. Zonder afgerond relevant hbo-diploma kan je in deze functie niet starten.
 • Je hebt ruime ervaring met het werken met gezinnen met kinderen en jeugdigen met een (lichte) verstandelijke beperking.
 • Ervaring in het werken in een wijkteam is een pre
 • Je hebt een SKJ registratie of bent bereid je op korte termijn te registreren.
 • Je heb kennis van de Wet Langdurige Zorg (WLZ), Persoonsgebonden Budget (PGB) en de sociale kaart.
 • Zelfregie en ontwikkeling van de hulpvragers staan bij jou hoog in het vaandel.
 • Je bent zelfstandig, kunt goed reflecteren en durft kritisch te zijn.
 • Je werkt oplossings- en systeemgericht.
 • Je zoekt actief de samenwerking en je bent tevens een verbindende factor in het netwerk.

Dit bieden wij

 • Salaris volgens de cao Gehandicaptenzorg tussen de 2899 euro en 4140 euro op basis van een dienstverband van 36 uur per week.
 • Vakantiegeld 8% in mei en eindejaarsuitkering 8,33% in december.
 • 144 uur vakantie én 57 uur balansverlof per jaar op basis van een dienstverband van 36 uur per week.
 • Als medewerker van de grootste zorgaanbieder in de Nederlandse gehandicaptenzorg profiteer je van talloze carrièrekansen en ruime doorgroeimogelijkheden.
 • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling.
 • We werken binnen 's Heeren Loo persoonsgericht. Dat betekent dat je werkt vanuit de zorgvraag van de cliënt en tegelijkertijd jouw persoonlijke wensen hier zoveel mogelijk op afstemt.

Sollicitatieprocedure

Een gesprek waarin wij jou leren kennen en onderzoeken waar jij tot je recht komt. Dat vinden wij belangrijk! Dat cv komt later wel. Eerst tijd voor een leuke kennismaking met onze . Dat kan telefonisch, maar ook onder het genot van een kopje koffie. Of bijvoorbeeld tijdens een inloopmoment of een wandeling over één van onze prachtige woonzorgparken. Samen kijken wij naar de beste plek voor jou binnen 's Heeren Loo.

Bel, app of mail met () op telefoonnummer: of e-mailadres: om een kennismaking in te plannen!

Leuk dat je belangstelling hebt in een baan bij 's Heeren Loo.Functie:gezinshulpverlener wijkteam
Startdatum:27-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:2899 – 4140
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met s Heeren Loo Zorggroep via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Hillegomkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de hillegomkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Hillegom
 2. Gezinshulpverlener Wijkteam ’s Heeren Loo Zorggroep 27-10-2023

Bekijk ook andere vacatures