Vacature Administratief medewerker export

Administratief medewerker export in Noordwijkerhout

Functieomschrijving

Kan jij goed plannen en wil je deze altijd volledig rond hebben? Denk je graag in oplossingen en laat jij je niet zomaar uit het veld slaan? Wij hebben een vacature openstaan als administratief medewerker export!

wat bieden wij jou
 • 32-40 uur
 • direct een contract bij opdrachtgever
 • nieuwe ideeën zijn welkom en groei mogelijkheden
wie ben jij

Jij bent iemand die enthousiast en gedreven is, daarnaast kun je goed plannen en organiseren. Communicatief ben jij goed onderlegd, ook raak je niet snel in de stress van meerdere taken tegelijkertijd en ben je besluitvaardig, analytisch en nauwkeurig.

Daarnaast heb je:

 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met logistieke en administratieve processen zoals internationaletransporten en het maken van export documenten;
 • Kennis van douane- en internationale vervoersregelingen en wetgeving;
 • Een afgeronde MBO/HBO-opleiding in de richting logistiek/transport is een pre;
 • Een afgeronde cursus basis declarant is een pre;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (Duits is een pre);
 • Kennis van ERP systemen en goede kennis van Excel en Word.
wat ga je doen

Als administratief medewerker export ben jij verantwoordelijk voor de planning van de uitgaande goederen via weg-/lucht-/zeevracht. Hiervoor verzorg je de gehele administratie. Denk hierbij aan het opstellen van transport en douanedocumenten naar binnen- en buitenland. De dagelijkse werkzaamheden bestaan o.a. uit:

 • Het beoordelen van vervoersaanvragen, verkooporders, backorders en retouren op juistheid en volledigheid. Daarbij het aanvullen van ontbrekende gegevens;
 • Opzetten van de exportplanning in overleg met interne afdelingen en de vervoerders;
 • Het opmaken van handelsovereenkomsten en controleren van douane-, export- en begeleidende documenten o.a. middels douanesoftware waarbij je rekening houdt met wet- en regelgeving;
 • Berekenen van kosten, marge en aanvragen van prijzen bij binnen- en buitenlandse vervoerders;
 • Het correct verwerken van de zending administratie, voorraadmutaties en binnenkomende facturen van transporteurs.
waar ga je werken

Je gaat werken bij één van de meest bekende groothandels in luxe design meubelen, decor, sfeer en interieur. Ze staan ervoor om de beste en meest inspirerende sfeermaker te blijven in de wereld. Met een groot magazijn, showroom en wereldwijd duizenden ingerichte hotels, restaurants en winkels proberen ze dit te realiseren.

De sfeer van het bedrijf kun je omschrijven als informeel en transparant. Het is een platte, laagdrempelige organisatie met korte lijnen. Hierdoor is er veel ruimte om je ideeën en aanpak te bespreken.

Gedreven, ownership en no-nonsense mentaliteit, daar streven ze naar!

sollicitatie

Kun jij je helemaal vinden in deze vacature? Solliciteer dan snel!

Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich hierin herkent. Sollicitatieprocedure

Je maakt een 'mijn Randstad' account aan om te kunnen reageren op onze vacatures. Dit doe je automatisch wanneer je voor het eerst een sollicitatie afrondt bij Randstad, heel eenvoudig dus. Via je 'mijn Randstad' account beheer je gemakkelijk je gegevens en gaan je volgende sollicitaties nog sneller!Functie:Inklaringsagenten en expediteurs
Startdatum:19-02-2024
Ervaring:Starter
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:3500 – 3500
Uren per week:40 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Randstad via duin.en.bollenstreek@nl.randstad.com of 071 4061025. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Hillegomkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de hillegomkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Hillegom
 2. Administratief medewerker export Randstad 19-02-2024

Bekijk ook andere vacatures