Vacature Adviseur Bron & Natuurbeheer

Adviseur Bron & Natuurbeheer in Vogelenzang

Adviseur Bron & Natuurbeheer

Deze vacature in het kort

Vacaturenummer: 1043060 Type: Vast Sluitingsdatum: 03-01-2024

Locatie: Vogelenzang (Leiduin) Salarisschaal (36 uur): 11 max € 5.742,- of 12 max € 6.478,- (inclusief 21% IKB max € 6.947,- of € 7.838,-) Aantal uur: 32-36

Wat ga je doen en waar draag je aan bij?

Prachtige natuurgebieden die als recreatiegebied en als drinkwatervoorziening van Amsterdam en omgeving dienen. Als Beleidsadviseur Bron & Natuurbeheer ben jij de drijvende kracht achter het beleid dat deze gebieden beheert en beschermt.

Dit doe je door het coördineren, initiëren en ontwikkelen van beleid vanuit een landelijk en bestuurlijk speelveld. Jij zorgt dat Waternet tijdig inspeelt op externe ontwikkelingen en je participeert actief bij beleids- en planvorming van derden. Ook ben je verantwoordelijk voor het maken van overkoepelende plannen en programma's van Bron en Natuurbeheer. Vanuit het vakgebied ontwikkel je vervolgens integrale met data onderbouwde beleidsadviezen die bijdragen aan besluitvorming door het MT Bron & Natuurbeheer en andere MT's van Waternet. Je handelt hiervoor vanuit een organisatie breed perspectief. Intern weet je je collega's te vinden, maar ook extern zorg je voor een goede verbinding. Jij weet namelijk hoe belangrijk omgevingsmanagement is voor het opstellen van strategie en plannen op het gebied van bronbescherming, natuurbeheer en recreatie. En daarom ben jij de schakel tussen Waternet en externe strategische partners zoals natuurbeheerders, overheden en vakgroepen.

Jij:

 • Bent budgetverantwoordelijk en resultaten hou je in de gaten en indien nodig stuur je bij.
 • Maakt zowel inhoudelijk als procesmatig plannen en je weet goed te schakelen tussen de bestuurlijke wensen en de externe verwachtingen.
 • Kan goed conceptueel denken en op papier kan je in beknopte zinnen tot de kern komen.

Verder werk je nauw samen met het team Beheer en Onderhoud. Zij zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van het opgestelde beleid. Hierdoor zijn jullie goed op elkaar afgestemd en zie je het resultaat van wat er gebeurt met het beleid dat jij hebt geschreven.

Welkom in het team

Jij komt te werken in het team Beleid & Advies dat bestaat uit zes beleidsadviseurs. Ieder heeft zijn eigen specialisme en er is een leuke werksfeer waarin ruimte is voor eigen competenties en interesse.

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde universitaire opleiding
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring opgedaan in een politiek bestuurlijke omgeving
 • Je hebt ervaring met het schrijven van beleid
 • Ervaring met omgevingsmanagement
 • Affiniteit met natuurbeheer en recreatie

Jij bent pragmatisch, resultaatgericht en staat niet ver af van de materie. Jouw communicatieve skills laten zich zien in de goede notities die je schrijft en in de verbinding die je legt met collega's en externe partijen. Jij wordt omschreven als proactief, ondernemend en bestuurlijk politiek sensitief.

Als je bij Waternet werkt, heb je uitstekende arbeidsvoorwaarden:

 • Tussen de €4.149,- en €6.478,- (schaal 11 of 12) per maand voor 36 uur per week, inschaling is op basis van kennis en ervaring
 • Je ontvangt boven op je salaris een Individueel Keuze Budget van maar liefst 21%. Dit kan je laten uitbetalen in extra vrije dagen, een opleiding of salaris.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met de mogelijkheid op een vast contract
 • De mogelijkheid om hybride te werken (50/50)
 • Mogelijkheid tot flexibele werktijden, afhankelijk van je werkzaamheden
 • Een ruim opleidingsbudget van €6.000, - voor jou persoonlijk
 • Een reiskostenvergoeding van € 0,21 netto per kilometer of een vergoeding op basis van 2e-klasse woon-werk verkeer.
 • Een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per thuiswerkdag
 • Een vergoeding (€850,-) om je thuiswerkplek in te richten
 • Een pensioenverzekering via het ABP pensioenfonds

Werken bij Waternet

Bij Waternet werk je met een uniek product: water. Samen met zo'n 2000 collega's zorgen we voor veilig drinkwater, schone grachten, rivieren en droge voeten. Waternet werkt met de nieuwste technieken en is bijna 100% klimaatneutraal. Bij ons werken echte vakmensen: van dijkinspecteur tot dataspecialist en van techneut tot teamleider. Al deze betrokken medewerkers maken Waternet samen tot een werkgever waar je jezelf kan zijn. Wij stimuleren je om elke dag een stukje beter te worden. Je vindt dan ook een groot aanbod aan opleidingen en trainingen bij onze eigen Waternet Academie.

Nieuwsgierig?

Wil je meer over de vacature weten of heb je vragen over werken bij Waternet? Neem contact op met :Functie:adviseur bron & natuurbeheer
Startdatum:13-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:5742 – 5742
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Waternet via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Hillegomkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de hillegomkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Hillegom
 2. Adviseur Bron & Natuurbeheer Waternet 13-12-2023

Bekijk ook andere vacatures