Vacature Allround Pedagogisch Medewerker

Allround Pedagogisch Medewerker in Oude Wetering

Allround pedagogisch medewerker (KDV en/of BSO)

Vind jij het leuk om afwisselend in verschillende leeftijdsgroepen te werken? En werk je liefst flexibel op verschillende dagen? Kom dan werken als allround pedagogisch medewerker bij Kindkracht 0/12!

Aantal uren per week in overleg, mogelijkheden varieren van 0 tot 32 uur.


Over Kindkracht 0/12

Kindkracht 0/12 is een enthousiaste, actieve kinderopvang organisatie.

Samenstelling van de groepen

In ons kinderdagverblijf hebben we:

 • Babygroepen voor kinderen van 0 - 2 jaar
 • Peutergroepen voor kinderen van 2 - 4 jaar

In onze buitenschoolse opvang hebben we:

 • Groepen voor kinderen van 4 - 7 jaar
 • Groepen voor kinderen van 7 - 10 jaar
 • Groepen voor kinderen vanaf 10 jaar

Pedagogische visie

Een kind is krachtig en wil van nature ontdekken en ontwikkelen. We hebben een groot vertrouwen in het kind en geven kinderen de ruimte om zich te ontplooien. Ieder kind is anders en neemt zijn of haar eigen karakter, emoties en talenten met zich mee. We hebben respect voor die eigenheid. En zien het als onze taak om deze unieke eigenschappen in een kind te herkennen en op te laten bloeien.

Als pedagogisch medewerker zorg je ervoor dat ieder kind zich prettig en geborgen voelt in je groep. Vanuit deze veilige basis, stimuleer je kinderen spelenderwijs in hun ontwikkeling. Je past je programma en houding aan, aan de leeftijd en interesses van het kind. Zo is je rol als pedagogisch medewerker in een babygroep natuurlijk anders, dan wanneer je bij de buitenschoolse opvang werkt. Meer informatie over de verschillende leeftijdsgroepen en wat deze van jou als pedagogisch medewerker vragen, kun je verderop in deze vacature lezen.

Naast de vacatures op vaste groepen, zijn we ook op zoek naar allround pedagogisch medewerkers die onze invalpoule komen versterken.

Bij Kindkracht 0/12 hebben we een vaste invalpoule. Als allround pedagogisch medewerker werk je bij verschillende leeftijdsgroepen. Je kunt hierbij zelf aangeven waar je voorkeur naar uit gaat. Werk je graag wisselend bij alle leeftijden? Of heb je meer voorkeur voor een specifieke leeftijd? Alles is mogelijk.

Het fijne van het werken in de invalpoule is, dat je ervaring opdoet bij al onze locaties. Zo kun je tijdens je werk bekijken welke leeftijdsgroep en welke locatie het beste bij jou past. En vanuit daar kun je reageren op de interne vacature van jouw keuze! Daarnaast is het werken in de invalpoule heel passend als je niet iedere week op dezelfde dagen beschikbaar bent, bijvoorbeeld als (bij)baan naast een studie of als tweede baan.

Op basis van je beschikbaarheid ontvang je een vast aantal uren in je contract . Dit kan varieren van een 0-uren contract (als je als student bijvoorbeeld alleen in de schoolvakanties kunt werken) tot een vast contract van 32 uur per week (als je alle dagen in de week beschikbaar bent).

Je wensen wat betreft je werkdagen en je beschikbaarheid stemmen we graag met je af in een kennismakingsgesprek.

Wat neem je mee naar je werk?

 • Enthousiasme en initiatief
 • Liefdevolle aandacht voor de kinderen
 • Een verfrissende blik
 • Je nieuwsgierige houding
 • Een passend diploma (o.a. PW, ALO, SCW, Pabo, onderwijsassistent, SPH, CIOS AB, Sport en Bewegen, Pedagogiek)
  Of als je nog geen passend diploma hebt; de bereidheid tot het volgen van een opleiding in een werken - leren traject.
  N.b. werken in de kinderopvang tijdens je HBO-opleiding? Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden!

Wat kun je van Kindkracht verwachten?

 • Een enthousiast en professioneel team van collega's.
 • Persoonlijke begeleiding en korte lijnen in onze organisatie.
 • Zorg en aandacht voor je welzijn.
 • Mogelijkheden tot het volgen van workshops en trainingen.
 • Vaste uren in je contract.
 • Werkdagen in overleg.
 • Een contract conform de CAO Kinderopvang.
 • En vele extra's!

Wil je meer weten over wat je kunt verwachten van Kindkracht 0/12 als werkgever? Klik dan hier .

Om een beeld te geven van je werk als pedagogisch medewerker bij de verschillende leeftijdsgroepen, volgt hieronder een korte beschrijving van de belangrijkste uitgangspunten van de babygroepen, peutergroepen en buitenschoolse opvang:

Direct reageren

Pedagogisch medewerker op de babygroep (kinderen van 0 - 2 jaar)

In de babygroepen staan vertrouwen en geborgenheid centraal. Als pedagogisch medewerker ben je een belangrijke factor in het creëren van een ontspannen omgeving voor de kinderen. Jouw eigen rust en ontspanning heeft een direct positief effect op de kinderen.

We gebruiken babygebaren ter ondersteuning van gesproken taal.

Bij de babygroepen speel je als pedagogisch medewerker in op de individuele behoeften van het kind. Je hebt oog voor de signalen van een baby en past daar flexibel de zorg op aan.

Als een baby ouder wordt en zich ontwikkelt tot dreumes, pas je het aanbod hierop aan. Op die manier zorg je dat het kind in deze nieuwe fase van ontwikkeling weer opnieuw kan ontdekken en uitgedaagd wordt.

Contact met ouders is een belangrijk onderdeel van je werk. Je stemt met ouders af, om zo goed mogelijk rekening te kunnen houden met het ritme en de behoefte van de baby. Ook bespreek je de ontwikkeling van het kind.

Pedagogisch medewerker op de peutergroep (kinderen van 2 - 4 jaar)

In de peutergroepen staat plezier in spel en ontwikkelen centraal. Als pedagogisch medewerker zorg je ervoor dat kinderen zich emotioneel veilig en geborgen voelen in de groep. Je ondersteunt kinderen in hun emoties en gevoelens en zorgt dat zij zich prettig voelen in de groep.

Vanuit deze veilige basis, stimuleer je kinderen spelenderwijs in hun ontwikkeling. We hebben voor deze ontwikkelingsstimulering het programma 'Peuteropstap' opgesteld. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina over de peutergroepen. Je maakt activiteiten betekenisvol, door ze aan te bieden binnen een thema. Je sluit aan bij de belevingswereld van het kind; zowel wat betreft de inrichting van de groepsruimte, als wat betreft het aanbod van activiteiten. Als pedagogisch medewerker stel je zelf de themaplanning samen, met behulp van de computer database van DoenKids. Hierbij zorg je dat alle ontwikkelingsgebieden aan bod komen.

Als pedagogisch medewerker creëer je een setting waarin kinderen in de groep sociale vaardigheden leren, zoals vriendschappen opbouwen, samen spelen en delen, omgaan met emoties en rekening houden met elkaar.

Pedagogisch medewerker bij de buitenschoolse opvang (kinderen van 4 - 12 jaar)

Bij de buitenschoolse opvang leren kinderen spelen in groepsverband en omgaan met anderen en zichzelf. Als pedagogisch medewerker ondersteun je de kinderen in deze belangrijke sociaal-emotionele ontwikkeling .

Na een schooldag is er bij de buitenschoolse opvang tijd voor ontspanning en (vrij) spel. Als pedagogisch medewerker zorg je voor een uitdagende en inspirerende speelomgeving voor de kinderen met een breed aanbod aan speelmaterialen.

Je bent gericht op de behoeften en wensen van de kinderen in je groep. En bent flexibel in het aanpassen van je planning als de groep daarom vraagt.

Interesse om bij Kindkracht 0/12 te komen werken?

Contact

Als je je nog aan het oriënteren bent op een nieuwe baan, wil je misschien liever eerst wat vragen stellen of rondkijken. Neem contact op met via telefoonnummer / of via de WhatsApp button op deze website.Functie:pedagogisch medewerker
Startdatum:27-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Bijbaan
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Grote Beer via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Hillegomkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de hillegomkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures hillegom
 2. Allround Pedagogisch Medewerker Grote Beer 27-05-2024

Bekijk ook andere vacatures