Vacature Mentor

Mentor in Lisse

Mentor (Naast Wonend Mentor - plus -) in de Jeugdzorg

Locatie: Lisse Solliciteer

Mentor (Naast Wonend Mentor - plus -) in de Jeugdzorg

Wonen én werken in de Jeugdzorg in Lisse

Voor ons Naast Wonend Mentor Plus project in Lisse zijn we op zoek naar een nieuwe Naast Wonend Mentor (NWM). Ben jij de mentor die én wil wonen in Lisse en nog belangrijker begeleiding wil bieden aan jong-volwassenen, waaronder (aanstaande) tienermoeders en hun baby? Lees dan snel verder! Dit is geen alledaagse functie en constructie. Logisch wanneer je na het lezen van deze vacature meer wil weten. Wij gaan graag met je in gesprek om de verschillende opties met je te verkennen!

NWM Plus is een behandelsetting in Lisse gericht op een zelfstandig perspectief voor kwetsbare jongeren. In twee naastgelegen panden in Lisse en een derde pand in de buurt, wonen tijdelijk jong-volwassenen in de leeftijd van 16-23 jaar. De doelgroep bestaat uit max 6 jong volwassenen waaronder (aanstaande) jonge moeders en hun baby. Voor meer informatie en een eerste indruk kijk even op onze website: https://www.cardea.nl

Waar kom je te wonen en te werken?

Er zijn twee locaties in Lisse. Er wonen vijf jongeren en/of jonge moeders in de woning waar je als NWM naast woont. Er zijn twee plekken in de 'satelliet woning' verderop in Lisse waar jongeren naar kunnen doorstromen als zij daar aan toe zijn. Op beide plekken is 24-uur beschikbaarheid mogelijk. Jij woont als NWM in het naastgelegen huis en je bent bereikbaar voor de jongeren. Als er een tienermoeder gaat of is bevallen vraagt dit ook een specifieke inzet van jou en je collega's. Dit wordt ervaren als een intensieve en hele bijzondere periode om zorg te bieden. Samen met het team verdelen jullie de mentorschappen en alle werkzaamheden die nodig zijn om bovenstaande zorg te bieden.

Jouw nieuwe team

Als NWM maak je onderdeel uit van dit kleine professionele team. Samen met nog 2 of 3 jeugdzorgwerkers, een gedragswetenschapper, de gastvrouw en geef je invulling aan de 24 uurs begeleiding en behandeling van de jongeren, jonge moeders (16-23 jaar) en baby's. In deze functie combineer je dus werk en privé. We maken samen met het team afspraken over aanwezigheid en bereikbaarheid zodat je als NWM ook gewoon vrij kan zijn.

Wat willen we met elkaar bereiken?

We willen dat jonge kinderen bij voorkeur bij hun eigen moeder/ouders opgroeien. En dat jongeren en jonge moeders de kans krijgen om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen.Tijdens het programma wordt actief gewerkt aan specifieke doelen. Daar draag je als mentor aan bij. Bij jonge moeders werken we toe naar 'goed genoeg' ouderschap waarbij we kijken naar veiligheid, regelmaat en structuur en emotionele beschikbaarheid. Hoe we dit doen vertellen we je graag in een persoonlijk gesprek.

Dit ben jij

 • Je kunt zelfstandig en in teamverband werken
 • Je bent enthousiast om te gaan werken met deze doelgroep
 • Je weet hoe je conflictsituaties moet hanteren
 • Je kan je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken.
 • Je bent flexibel en betrokken bij het werk en bij je collega's
 • Je houdt van de dynamiek die hoort bij de ontwikkeling van een nieuw concept
 • Je hebt een opgeruimd karakter met een gezonde dosis humor

Dit heb je gedaan

 • Je beschikt over een afgeronde en relevante HBO opleiding of je komt in aanmerking voor een EVC traject (MBO/HBO met relevante werkervaring)
 • Je bent geregistreerd of kan je op den duur registreren bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Daar kunnen wij jou bij helpen
 • Je hebt inzicht in de ontwikkeling en ontwikkelstoornissen bij jongeren van 16 tot 23 jaar
 • Je kan methodisch handelen
 • Je hebt inzicht in de ontwikkeling van baby's en peuter
 • Je hebt ervaring in de jeugdhulpverlening en affiniteit met de doelgroep, in het bijzonder de doelgroep tienermoeders
 • Werkervaring met jongeren met GGZ of LVB problematiek is een pré

Werken en wonen bij Cardea

Wanneer je bij ons komt werken bieden wij je een uitdagende baan waarin je echt het verschil kunt maken voor de jeugdigen die jouw hulp nodig hebben. Als Naast Wonend Mentor / Jeugdzorgwerker C wordt je bij Cardea (tijdelijk) aangesteld voor maximaal 36 uur per week.

 • De functie van Jeugdzorgwerker C wordt ingeschaald in schaal 8 van de CAO Jeugdzorg (min. €2600.73 en max € 3862,06)
 • Vakantiegeld 8%
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3%
 • Ga naar www.werkenbijcardea.nl voor de overige arbeidsvoorwaarden
 • In ruil voor je taken als naast wonend mentor mag je (tijdelijk) wonen in ons pand in Lisse
 • Je ontvangt een gebruikersovereenkomst voor het (tijdelijk) gebruik van de dienstwoning

Interesse?

Heeft deze vacature jouw interesse gewekt maar wil je graag eerst even met ons in gesprek? Heel begrijpelijk. Er kunnen praktische overwegingen zijn die een rol spelen. Bel ons gerust om dit te verkennen. Je kan mailen of bellen met () tel. . Mailadres van Sonja is . Altijd welkom! Ook als je niet direct in het NWM profiel past maar wel affiniteit hebben met de doelgroep en open staat voor "maatwerkafspraken" staan we je graag te woord.

Doen?

Ben jij er al van overtuigd dat je de uitdaging aan wilt gaan? Solliciteer dan direct! Stuur je CV met je motivatiebrief naar Marjo Venhoeven (HR) via email: of maak gebruik van de sollicitatiebutton op onze werkenbijwebsite.

Cardea, doen wat werkt!

Functie:mentor
Startdatum:26-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:2600 – 3862
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Cardea via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Hillegomkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de hillegomkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Hillegom
 2. Mentor Cardea 26-10-2023

Bekijk ook andere vacatures